Lukket forbrenning og ventilasjon?

Med dagens tetthetskrav til nye boliger og krav om "balansert" ventilasjon, forutsetter en eller annen form for friskluftstilkobling/tilluft til ildstedet for å sikre riktig forbrenning.


Produkter med lukket forbrenningssystem henter luft via en egen luftekanal direkte fra ildstedet ført gjennom yttervegg eller fra en ventilert skorstein. Når ildstedet kobles med friskluftstilkobling trekker det luft fra andre kilder helt uavhengig av luften i rommet ildstedet er plassert i. Lukket forbrenning gir også økonomisk fyring fordi det hindrer at man "stjeler" allerede oppvarmet inneluft til forbrenningsluft.


Et ildsted trenger frisklufttilførsel utenfra for å unngå røykutslag og for å sikre optimal forbrenning. Friskluft tilføres gjennom veggmonterte lufteventiler, egen friskluftkanal fra yttervegg til underkant av ildstedet eller kobles direkte på ildstedet når det er mulig. Ventiler i vindusrammen er som regel ikke tilstrekkelig.


Ildsteder som er tilpasset for tilkobling til friskluft, og er tette nok til å kunne benyttes i bygg etter nye tetthetskrav, er på våre nettsider merket med følgende symbol;

Kontakt oss

Finner du ikke det du leter etter? Send oss gjerne en email!